3. 10.
středa

Láska a její různé podoby

Divadlo 17:00 Café Kampus

Divadelní večer Kaváren naživo

17:00 | Ilegumova divadelní společnost: Malá mořská víla
Láska a její různé podoby

Ilegumova divadelní společnost je nezávislé loutkové divadlo. Ve svých inscenacích navazuje na loutkářskou tradici, ale hledá i nové syntetické formy. Hraje třeba ve školách, školkách, v kavárnách, spolupracuje s FN v Motole a účastnili se několika ročníků Loutkářské Chrudimi. V současné době také připravuje trenažer barokní vědy na festival Theatrum Kuks.

O představení:
Člověk je člověk, bídné stvoření, které oceán v bahno promění… Lidé ničí moře svými odpadky a mořské víly tak napínají všechny síly, aby jej zachovaly čisté. A do toho si ta nejmladší postaví hlavu a zamiluje se do člověka. Něžná a křehká pohádka o opravdové lásce. Pro všechny od 3 let výše. Režie, hraje: Jakub Hojka; Výprava: Jitka Hlaváčová

19:00 | Divadelní cech GNK - Markéta Kocourková:
O pravděpodobnosti a bičovaní

O souboru:
Divadelní cech Gymnázia Nad Kavalírkou je spolkem současných i bývalých studentů, které spojuje láska k divadlu a chuť hrát. Umělecká tvorba má mezi místním studenstvem již téměř dvě desítky let trvající tradici zahrnující nejen divadelní soubory, ale také dvakrát ročně konaná soustředění. Těch se krom členů souborů účastní i mnoho jinak méně angažovaných studentů, kteří tak mají možnost vyzkoušet si, jaké je to být amatérským hercem.

O představení:
Mateřská láska umí být oddaná, planoucí a někdy i prapodivná. Když se tak v životě dítěte začínají postupně objevovat jiné priority, musí matka najít způsob, jak se s novým uspořádáním vyrovnat, a po cestě může narazit na krásné, ale i zahořklé vzpomínky. Vydejme se s matkou a dcerou po stopách minulosti a neskutečna v naději na záchranu vroucného a upřímného pouta.

Kavárna