6. 10.
pondělí

Cestovatelé bez hranic

Přednáška 17:00 Unijazz

Dominik Presl: Asie na motorce

Přednášet o své cestě po jihovýchodní Asii bude Dominik Presl. Vlakem, stopem, na motorce i na slonu projel Thajsko, Laos a Kambodžu. Přiblíží posluchačům tuto část světa a podělí se o své zážitky a dobrodružství, poradí také, čemu se vyhnout, na co si dávat pozor a zároveň jak cestovat co nejvíce „lowcost“.

Namibie země kontrastů

Myslíte si že je Namibie jen poušť? Víte jak to vypadá na vysoké škole v Namibii, umístěné v buši na hranicích mezi Namibií a Angolou? O své zážitky s cestováním po Namibii a výuce na vysoké škole se s Vámi podělí Václav Stejskal, který přednášel v Namibii v letech 2004 - 2005.

S Lékaři bez hranic na misi

Své zážitky z cest a svou práci ve vzdálených koutech světa představí člen mezinárodní organizace Lékaři bez hranic se zkušenostmi z humanitárních misí. Chirurg Tomáš Šebek a autor knihy blogů "Mise Haiti - 5 měsíců s Lékaři bez hranic" bude číst své blogy z Haiti a Afghánistánu. Dětský chirurg Jan Trachta bude číst ze své knihy "Tichý dech" oceněné Magnesií Litera v kategorii Objev roku, v níž se vrací ke svým misím s Lékaři bez hranic v D. R. Kongu a na Haiti.

Kavárna

Vystupující